oväntat besök

Det händer ganska ofta att vi får oväntat besök här i Europas mitt. Spontana, kära återseenden av vänner som har vägarna förbi. De senaste veckorna har det varit väldigt intensivt med gäster här hemma, härligt!

Den här veckan inföll den stora „robot-tittar-dagen“ i Frankfurt för en av mina väninnor. Hon skulle egentligen komma ner över dagen med jobbet för att titta på robotar men anlände redan dagen innan och stannade hos oss över natten. Vi hade en mysig solig eftermiddag och kväll tillsammans med mycket kaffe på den varma balkongen. Det blev även promenader, sushi, glass, café och senare spagettimiddag här hemma med uppdatering väninnor emellan medan Flavio hittade på alla möjliga och omöjliga anledningar till att inte behöva gå och lägga sig. Dagen efter var det riktigt robot-tittar-väder, ösregn!

Vår käre regissörsvän kom till oss på middag i måndags kväll. Han reste från Berlin till Nürnberg på morgonen och skulle vidare till Mannheim senare på kvällen. Ja, vi bor ju precis ungefär där i faggorna så han mellanlandade hos oss på spontanmiddag. Trevligt!

Sedan har vi en italiensk vän, en sångare från Sardinien som är i Frankfurt under två veckor för att lära sig tyska och som har tillbringat mycket ledig tid med oss. Han har lekt med Flavio i sandlådan, firat min födelsedag i en Biergarten, varit med på makens jobb och på lördag skickar jag dem till operan tillsammans. De ska se Volo di notte och Prigioniero, en dubbel-kväll, av Dallapiccola med mina kollegor på scenen. Själv är jag ledig (på en lördagkväll!!).
Igår frågade vår sardinske vän om han fick komma och laga middag hos oss. Vad svarar man på det? Vilken lyx, bara tacka och ta emot! Vi fick asiatisk massor-av-rätters-middag och det var jättegott och blev jättesent och jättetrevligt. Till och med vår granne kom förbi! Ännu ett oväntat besök, fast hon bor ju här.

Ibland är det bra härligt att bo i Frankfurt, Europas mitt! Här kommer liksom alla förbi, förr eller senare… Vänta bara, snart står du själv där vid vår dörr och knackar på!

Oväntade och väntade besök är lika välkomna till Nardi’s Bed and Dinner!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s