operan – frankfurts säkraste plats?

Igår kväll var jag på operan, som publik. Jag hade förmånen att se mina kollegor i Warners regi av Volo di Notte och Il Prigioniero av Dallapiccola. Fantastiskt! Vilket hantverk! Vilket hjärta! Scenografin var stark, kvällen var känsloladdad. Sångarna jättebra. Imponerande insatser. Fången sjöngs av Robert Hayward och är värd att nämnas extra. Det var tyvärr sista föreställningen av denna produktion, annars hade jag skickat alla operaintresserade till Frankfurt för att se den!

Det var ganska mycket folk i publiken. Vi hade vågat oss ut trots alla varningar om upplopp och demonstrationer. Men antagligen fanns det ingen säkrare plats i hela Frankfurt än operan igår kväll. Hela Willy-Brant-Platz var avspärrad med kravallstaket och det kryllade av poliser och piketbussar. Jag fick visa mitt jobb-Id för att komma in på området, publiken sina biljetter. Visa biljetten för polisen… Tilläggas ska att jag inte såg en enda demonstrant.

När jag skulle hem fick jag gå till centralstationen, Hauptbahnhof. Men även där var alla ingångar spärrade, alla utom en. Där var det mycket folk och polisen släppte igenom en och en efter att först intervjua alla personligen. Vem är du, vart ska du, vilken färg har du på strumporna… Jag vet inte vad de frågade, för jag hittade en vänlig polis som såg min tjocka mage och släppte in mig genom en annan dörr. Tack lady-baby för det!

Idag och i morgon ska det bli mer demos. Jag vet inte vad jag ska tro.

Så här såg det ut utanför operan igår kväll. Ni ser poliser och lite av Occupy Frankfurts tältläger. Under helgen är det tomt men invånarna har tillstånd att komma tillbaka i nästa vecka, tror jag. De tältar där sedan november förra året. Kanske är det det vackra Euro-monumentet som poliserna vaktar?

Bloggupy – förtydligande

Ett litet förtydligande. Kanske inte nödvändigt men viktigt för mig. Jag är en helt fredlig gravid mamma som bloggar och går på operan. Jag använde ordet Bloggupy häromdagen. Ett lite roligt ord, tyckte jag,  med tanke på Occupy och Blockupy som pågår här. Jag hade aldrig hört ordet förut och det står bara för min aktivitet som bloggare i Frankfurt. Jag står bara för mina åsikter och inte för alla andras, eller de som använder samma begrepp. Solklart? Bra.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s