Barcelona minnen – gazpacho

I kväll har vi förberett en Gazpacho som vi har tänkt äta i morgon, som ska bli ännu en het dag här i Frankfurt.  Gazpacho är en kall spansk tomatsoppa. Här kommer ingredienslistan:

1 kg tomater

1 gurka

1 röd paprika

3 vitlöksklyftor

1 gullök

Olivolja, salt, peppar och kummin

Ströbröd (ja, egentligen ska man använda ”gammalt” vitt bröd som man mjukar upp. Vårt tyska bröd är dock inte så lämpat för spansk soppa så det fick bli ströbröd. Kajsa Varg, ni vet…)

vatten, för att konsistensen ska bli bra och soppan drickbar.

Vi skar allt i bitar och la i mixern. Sedan körde vi soppan en gång till genom vår ”passa-tutto” (jag vet inte vad det heter på svenska).  Nu står Gazpachon i kylen. I morgon ska den avnjutas väl kyld med lite färsk olivolja och nymald peppar.

Bra för heta sommardagar!

Om du är sugen på att testa, glöm inte att jag inte kör med recept! I originalreceptet är det mycket mindre paprika/gurka/lök och vitlök i förhållande till tomaterna… så känn dig absolut fri! Lycka till!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s