mormor Ingrids mandelskorpor – utan mandel

Eftersom jag inte lyckades köpa några kakor igår (läs mer om det trotsiga mamman med gravid-cravings HÄR) och idag är det jätte-röd-helgdag här i Frankfurt med alla affärer jätte-stängda och jag har jätte-tröttnat på mina jätte-salta kex… så var jag  “tvungen” att baka idag. Detta accepterades av sonen som fick hjälpa till med både bakning och ätande. Baka kakor är alltid ok… men inte köpa. Fint ska det va.
Vi gjorde en favorit i repris – mandelskorpor – fast med min mammas recept den här gången. Och en sats utan mandlar efter önskemål från Flavio. Min mamma såg på fotona från mitt förra inlägg om mandelskorpor (cantuccini – mandelskorpor, hittar du HÄR) och påpekade att smeten inte alls såg ut som den som hon gör… Alldeles riktigt, vi hade mixtrat med ett annat recept. Avslöjade… Mammor, dessutom var det på mors dag, lurar man inte så lätt, det var ju inte meningen heller. Nu har vi i alla fall gjort mormor Ingrids mandelskorpor, och vi följde nästan receptet helt och hållet. Ja, vi skippade som sagt mandlarna men bara i hälften av skorporna. Jag skickar med bildbevis (dedikerat till min mamma).

De blev mumsiga! Både med och utan mandlar. Jag har inte sagt till min man ännu att det var ett annat recept än den andra gången. Han tyckte att de var jättegoda han med så jag hoppar över informationen om att det är svenska hederliga mandelskorpor och inga tjusiga cantuccini di Prato den här gången…

Advertisements

4 responses to “mormor Ingrids mandelskorpor – utan mandel

  1. Jösses, vad du har kommit igång … de ser verkligen smaskiga ut – längesedan jag bakade skorpor. Cantuccini di Prato är jag mycket duktig på – bakade alltid dem när jag bodde i Göteborg, underbart goda.

  2. ganska enkla att göra egentlligen men goda. och väldigt dyra om man köper de i de blå små påsarna i Prato där de hävdar att de har “originalet”

  3. Den här gången kände jag igen dem. Blev själv lite sugen. Har inte bakat dem sen du var i Stockholm senast, så nu är det hög tid att baka en omgång.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s