gravidgravitation för män

Ni kan väl alla Malin’s tyngdlag för gravida? Den som jag säkerligen kommer att få nobelpriset för. Nu kommer en empiriskt undersökt fortsättning av denna teori.

Ja, här kommer de nya forskningsresultaten: Det är nu bevisat att tyngdlagen för gravida verkar även på blivade fäder. Min man har slagit sönder ovanligt mycket glas och porslin den senaste veckan. Igår rök ett vinglas. I förrgår gick det en skärva i vattenkaraffen och några dagar innan dess slog han sönder en espressokopp. Inte bokstavligen slog sönder alltså. Espressokoppen hoppade ner från hyllan i skåpet och kunde inte räddas. Vinglaset föll när köksfönstret öppnades och karaffen snubblade i disken… JAG var inte ens i närheten. Det var alltså inte min mage han stötte emot eller så, bara så att ni vet…

Det känns så skönt att det inte bara är jag som slår sönder saker. Gravidhormonerna verkar alltså även på män. Det är nästan vetenskapligt bevisat härmed, eller hur? Magen växer dessutom och hormorner och stress ökar även hos papporna under graviditeten.

Kanske får jag inte nobelpriset bara i fysik utan även i biologi för denna nya upptäckt?

Jag har fotograferat några av våra espressokoppar och fat, inköpta i Barcelona, innan vi hinner göra mosaik av dem allihop.

Mer om gravidhormoner och nobelpris kan du läsa om i inlägget Tyngdlagen för gravida.

Advertisements

6 responses to “gravidgravitation för män

  1. Älskar dina koppar … det vore väl underbart ifall någon kvinna kunde få nobelpriset. Där vare en chilensk kvinnlig författare för bra många år sedan – den enda jag kan komma ihåg. Tror att pappor blir stressade eftersom mammas mage växer – fast de vill aldrig erkänna det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s