boktips för de små 2

Det har kommit in några nya favoriter i Flavios nattningsbibliotek.  Detta är en fristående fortsättning på inlägget “boktips för de små”.

Harens årsbok. En helt otippad favorit med smådikter om månaderna byggd på “januari börjar året, februari kommer näst…”. Trevliga teckningar även om jag alltid undrar varför alla djur alltid har kläder på sig i barnböcker.

Gittan och gråvargarna. Den här boken är lite märklig tycker jag. Gittan är med dagis i skogen och blir kvarglömd. Ingen letar efter henne på hela natten. Ingen vidare uppladdning för ett barn som ska börja på Kindergarten till hösten tycker jag som förälder men Flavio gillar sagan om Gittan och gråvargarna.

Thomas tåg, Thomas trenino är en favorit på alla språk i varje form. Som leksakståg, som film, som bok… Den här boken är på engelska men vi “läser” den på svenska eller italienska. Den lilla klockan är väldigt rolig tycker Flavio.Advertisements

5 responses to “boktips för de små 2

  1. Ett tips inför syskonblivandet: boken lilla storebror av en svensk författare . Enkel och roliga bilder för en pojke som får lillasyster! En bekant till mig; Christina cronsioe skrev den! Sök på adlibris kanske ??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s