coleslaw och rabarber













I torsdags hade vi en underbar dag i Vaxholm med min systers familj. Först shopping, lunch, kaffe och promenad inne i Vaxholm city och på kvällen grill hemma på altanen. Här kommer några bilder från vår mumsiga middag.

Coleslaw gjorde vi så här:

7 dl finstrimlad vitkål
1 liten morot
1 liten rödlök
1 dl turkisk yoghurt (10%)
1/2 dl majonnäs
1 tsk fransk senap
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar

Använd en osthyvel, så går det lätt att strimla vitkålen riktigt tunt. Eller använd matberedare med den tunnaste skärskivan.
Skala moroten och riv den fint på rivjärn. Skala, dela och skiva rödlöken tunt. Rör samman yoghurt, majonnäs och senap. Smaksätt med socker, salt och peppar. Blanda ihop allting. Låt salladen stå kallt ett tag. Avnjut med grillat kött och majskolvar.
Till efterrätt blev det rabarberpaj som barnen hade gjort tillsammans. Flavio åt bara vaniljvisp!

2 responses to “coleslaw och rabarber

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s