Semester i hålfoten – Marina di Pisticci


Resan gick över förväntan, långt över alla förväntningar. Flavio ville absolut inte följa med och började att hitta på alla möjliga kreativa lekar med sin yngre kusin för att slippa hoppa in i bilen. Väl inne och fastspänd i sin stol gnällde han lite men somnade nästan på en gång. Sedan sov han fyra timmar i bilen. Det var ingen trafik och vägarna jättefina. Väl framme på hotellet i Aquino där vi sov första natten åt vi lite grann och somnade sedan allihop.

Utanför det enkla hotellet stod en vattenautomat. Där kunde man fylla sin vattenflaska med friskt, kallt vatten. För 50 cent (gå 5 kr) fick man en liter. Denna fiffiga automat har jag aldrig sett någon annanstans.

Morgonen efter bar det av igen. Flavio ville åka tillbaks till nonna och nonno. Vi gjorde en liten picknick paus på halva vägen då han kunde springa av sig lite och leka med sin traktor. Sedan somnade han och sov nästan ända fram till slutdestinationen. Skönt för oss alla.

Det är första gången som jag korsar hela Italien med bil. Jag är fascinerad av de otroligt skiftande landskapen i de olika regionerna. Rikedomen i solen, jorden, kullarna, naturen och kulturen. Oliver, druvor, vete överallt. Inget lämnat åt slumpen, nästintill all mark är kultiverad.
Dessutom var jag överraskad över alla vindkraftverk och solceller som vi har sett.

Vindkraftverken stod stilla men solcellerna gör säkerligen sitt jobb. På rastplatsen hade de satt upp solskydd av just solceller för bilarna på parkeringen. Smart!

Nu är vi äntligen framme i Marina di Pisticci, i regionen Basilicata i Italiens hålfot. Allt är perfekt för oss här. Flavio har till och med slutat tjata om att han vill åka hem.

Semester!

Fler foton utlovas inom kort.

Advertisements

One response to “Semester i hålfoten – Marina di Pisticci

  1. Det verkar mycket varmt …. på de bilderna. Uhhh … idag har vi molnigt och jag älskar det. Njut på Er! Ta det lugnt i solskenet bara .. sitt i skuggan och drick iste.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s