Pottpeng

Jag har gjort ett litet “deal” med Flavio. Det har att göra med blöjor och bajs… Intresseklubben antecknar, ja kanske är detta inlägg mest för småbarnsföräldrar…
Jo, Flavio vet när det är dags att gå på toaletten. Han kissar gärna i skogen eller i det fria men när det är dags för större affärer är det förstås bekvämt med blöja.

Mitt mål är att få honom blöjfri innan Kindergarten och Lady-babys födsel. Det räcker med ett blöjbarn och dessutom är han medveten och stor nog nu.

Här på vår semesterort finns det många roliga saker för små pojkar. T ex ett fotbollsspel, calcetto. Eller alla dessa små automater där man får en överraskning. En dum liten plastleksak, made in China. Sådant som Flavio aldrig har fått för sina föräldrar. Nu har han förstått att man behöver en peng…

Vårt “deal” går ur på att Flavio får en peng varje gång han säger till innan att han behöver gå på toaletten. Det gäller bara de stora affärerna…

Det fungerar ganska bra faktiskt. Hittills har vi spelat calcetto två gånger och fått en hello kitty boll ur en överraskningsautomat.

Advertisements

4 responses to “Pottpeng

  1. Härligt inlägg ….. money makes the round go around. Trodde mini-mannen stannade hos mormor och morfar medan ni var på semester.

    • Nej vi var i Sverige i början av sommaren nu är vi i Italien hos farmor och farfar. Till södra Italien var förstås även Flavio med.

      • Okay, trodde det var bara “big man” och du som gav er iväg …. missförstod totalt .. inget ovanligt.

  2. Pingback: Hieroglyfer på pottkanten | frankfurtmalin·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s