Resan hem och Castel del Monte

Vår semester i Marina du Pisticci gick mot sitt slut och vår färd hemåt Toskana började. Vi badade i poolen på förmiddagen och åt lunch innan vi packade in oss i bilen och vinkade hejdå till vår semesterby.

Flavio somnade på en gång som tur var. Det var en riktigt varm dag. Min man ville absolut göra ett stopp vid Castel del Monte i Puglia på vägen. Det är en av de vackraste platserna han vet och han ville absolut ta oss dit. Ett perfekt stopp efter ca 2 timmars resa.

Mina foton kan inte visa er skönheten utan bara ge en liten aning av platsen. Castel del Monte är en magisk plats, mytomspunnen för sin form och placering.

Flavio vaknade “right on time”, åt lite glass och sprang sedan lycklig runt i det svala stenslottet.

Resan gick vidare norröver och vi bestämde oss för att köra raka vägen hem utan att sova på vägen. Det blev några kaffe och lekpauser men det var ändå skönt att komma hem och sova i sin egen säng. Vi var hemma klockan 3 och Flavio som redan hade sovit åtminstone 5 timmar i bilen vaknade hurtigt kl 7 och ville leka med nonna och nonno.

På eftermiddagen gjorde vi en lång siesta. Flavio är glad att vara här och leker gärna med sin lilla kusin och sin farmor och farfar men jag tror att han saknar den stora poolen och de oändliga mängderna sand i hålfoten.Advertisements

One response to “Resan hem och Castel del Monte

  1. …. tråkigt att allting måste ha ett slut – fantastiska bilder, Malin … och trots värme och lady-baby – har ni sett mycket och fått massor med nya intryck och upplevelser. Den stora poolen saknar vi alla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s