Hieroglyfer på pottkanten

Flavio har slutat med blöja nu. Han är blöjfri. Fantastiskt!

Det stora genombrottet kom när vi slutade med blöjor helt och hållet, både dag och natt. Innan dess var det svårt för honom att hålla isär om han hade blöja eller inte. Varje gång som han kissade i byxan sa han: “men mamma, jag hade ju blöja… ”

När vi kom tillbaks från semestern i Basilicata tog vi bort alla blöjor. Efter några dagar med olyckor måste jag säga att det fungerar riktigt bra.

Pottpengen är utbytt mot en magnetisk skrivtavla. Flavio får en bokstavsmagnet varje gång han kissar och en figurmagnet för större affärer.

Det går även att skriva på tavlan som en whiteboard, vit på baksidan. Han tycker jättemycket om sin “computer”, som han kallar den, och sitter där på sin potta och skriver hieroglyfer.

Flavio är en stor pojke nu. Om två veckor börjar han på Kindergarten, på riktigt.Pottpeng

Advertisements

5 responses to “Hieroglyfer på pottkanten

  1. Vilken grej …. ja, mutor funkar i alla åldrar. Synd att du skall på med böjor igen .. om några veckor. Det hade varit härligt att slippa det ett tag kan jag förstå.

    • Flavio blir 3 i september. Det är klart mest praktiskt med potträning under sommaren. Han vill oxå helst kissa ute, vattna blommorna. För oss fungerade det bäst att ta bort blöjorna till 100%. Första dagarna hände några olyckor men jag är överraskad över hur snabbt det gått ändå. De små belöningarna hjälper! Lycka till med din lille Tore!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s