Kalas, camping och kolonilott

I helgen var vi på 3-årskalas hos Flavios “flickvän”, Matilda. Det skiljer bara 10 dagar mellan dem och de har gått hos samma dagmamma under 2 års tid och nu i samma Kindergarten.

Födelsedagen firades i all enkelhet i familjens trädgård, en kolonilott nära där vi bor. Mysigt med en innerstadskolonilott, blev nästan lite sugen själv. Men det får vänta tills magen har blivit bebis och vi vet hur det blir med vårt boende. Det är ju tyvärr orimligt att vi i längden blir kvar här i vår tvårumslägenhet.

Nu har Flavio gått 4 veckor på dagis och det fungerar äntligen riktigt bra. Han letar upp Matilda varje morgon och leker gärna både inne och ute. Han har t o m börjat äta med de andra barnen, vilket var ett problem i början.

I förra veckan hade jag ett litet samtal med dagisfröken som bad mig prata med Flavio om reglerna på Kindergarten. Man måste nämligen gå in och gå på toaletten även om man är ute och leker. Vad hade min lille svensk gjort? Jo, han och Matilda lekte camping bakom huset och de hade tagit av sig byxorna för att kissa i buskarna.

När jag tog upp det med Flavio samma eftermiddag såg han alldeles frågande ut:
-men mamma, vi kissade ju bara i skogen…

En liten kulturkrock för en knappt treårig svenskpräglad Kindergartenpojke.


Kolonilott på Bornheimer Hang

Advertisements

3 responses to “Kalas, camping och kolonilott

  1. Kissa i buskarna ??? !!! Underbart!!! Vilket naturbarn du har. Vilken fantastisk plats att ha ett barnkalas … en koloilott – glad att allting har fallit på plats nu på dagis – och en liten flickvän till och med .. underbart!!!!

    • det var så han lärde sig att bli blöjfri… han vattnade träd och buskar ute på ön i stockholms skärgård. Då var det helt ok, men nu får han helt enkelt inte längre. Världen är konstig! 😉

      • Inte hela världen om han kissade i buskarna … om han nu var nödig. Inte lätt att vara liten i en vuxen konstig värld.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s