Flavios lillasyster på kurs

Den här helgen går jag på kurs. Kursen hålls på sjukhuset och vi är 12 mer eller mindre höggravida kvinnor som tillsammans ledda av en Hebamme (barnmorska) gör praktiska övningar samt lär oss om barnföderskors anatomi och bebisar i allmänhet… Svårt att sammanfatta, men det är en förberedelsekurs inför förlossningen och lite kanske för den första tiden med bebisen.

Ja, jag vet. Jag har redan ett barn. Jag borde kunna det där… Men jag går kursen för att träffa andra gravida, för att få lite tid för mig och magen, lite tid att komma i kapp och försöka förstå att jag faktiskt är gravid. Och för att göra övningar. Det är ju faktiskt dags snart. När man har en treåring hemma är det lätt att glömma allt annat. Den där berömda sjukhusväskan, den som ska vara klar när det är dags att åka in och föda bebis, har jag inte packat ännu…

Första dagen var givande om än lång och ansträngande. Nu bär det av till andra kursdagen.

Flavio har tagit kort på sin lillasyster.

5 responses to “Flavios lillasyster på kurs

  1. Eran lady-baby tar verkligen .. plats. Underbar bild. Hoppas kursen hjälper dig när det är dags och att lady-baby kommer ihåg vad hon skall göra. Väskan packas på 15 min när du väl sätter igång.

    • nejdå, papporna fick också komma med. Vi var 11 gravida (Jag var den enda som var inne på andra rundan) varav 6 hade de blivande papporna med på kursen. Jag lät dock mina män ha en egen killhelg utan mig. Det var också bra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s