Höstsoppa med pumpa

Den 3e oktober är Tysklands nationaldag. Kindergarten var således stängd och jag och Flavio hade en heldag tillsammans. Den stora mannen i familjen såg vi inte mycket av då han är under stress för att få undan så mycket arbete som möjligt innan bebisen tittar ut.

Vi bestämde oss för att göra pumpasoppa. Det hör hösten till. I alla fall sedan jag flyttade hit till Frankfurt. Innan dess hade jag nog varken lagat något eller ens smakat på en pumpa i ärlighetens namn.









PUMPASOPPA – recept

Värm olivolja i en stor kastrull. Tillsätt en hackad lök, en hackad vitlöksklyfta, en msk hackad färsk ingefära, röd chili, koriander och ett lagerblad. Tillsätt pumpan skuren i tärningar, ca 1 kg.

Jag använder oftast Hokkaido-pumpa. Det är praktiskt då man slipper skala den. Bara öppna och gröpa ur kärnorna.

Tillsätt grönsaksbuljong, ca 6 dl. Vi gjorde vår egen av en morot, en potatis, lite lök och selleri. Låt soppan puttra i ca 25 minuter. Ta bort lagerbladet och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.

Servera med lite yoghurt eller gräddfil, ringla över lite olivolja eller varför inte lite färsk koriander.

Receptet är taget från den här boken:



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s